Guapa

« van 12 »

Opgegroeid tussen de bloemen

Deze Guapa is letterlijk opgegroeid tussen de bloemen. Ellen Lemckert was altijd te vinden op het bloemenbedrijf van haar ouders. Mee naar de kwekers, mee naar de veiling met haar vader. Mee naar de bloemenwinkels, waar haar moeder er 11 van had. 

Bloemenwinkel

Een eigen bloemenwinkel beginnen ligt voor de hand. Samen met haar zus wordt Ellen vanaf 1991 eigenaar van De Bloemenhoek in Loosduinen.

De Bloemenhoek van de twee ondernemende zussen floreert goed. Hun vernieuwende ideeën over kleur- en materiaalgebruik maken indruk tot ver buiten de stadsgrenzen. Vakgenoten komen inspiratie opdoen en nemen ideeën over.

Totdat het buitenland gaat lonken. In 2003 vertrekt het bloemenmeisje met haar dochters naar Zuid Amerika, om pas 10 jaar later weer terug te keren naar Den Haag.

Passie

In Zuid Amerika was Ellen als etaleuze werkzaam voor een aantal vooraanstaande modehuizen. Terug in Den Haag is er nog steeds die passie voor bloemen en gaat het weer kriebelen. Geïnspireerd door de kleurrijke bloemen van het Zuid Amerikaanse continent ontwikkelt zich een unieke bloemkunststijl èn de naam: BeGuapa.

Ellen is bewust van haar ecologische voetafdruk. Daarom gaat zij seizoensgebonden te werk. Ze gaat er niet van uit dat alle bloemen het hele jaar beschikbaar zijn. Liever gaat ze uit van het natuurlijke moment waarop bloemen op hun mooist en sterkst zijn.

Vanaf 2015 is BeGuapa een feit. Geen bloemenwinkel waar je voor een bosje terecht kunt, maar een professioneel bloemenatelier, waar de mooiste bloemwerken met passie worden gemaakt. In opdracht maakt Ellen grote- en kleine decoratiestukken. 

Eigen draai

BeGuapa werkt op basis van vertrouwen. Dat geeft veel creatieve vrijheid. Het begint met het idee van de klant en daar geeft Ellen dan haar eigen guapa draai aan. De totaalsfeer is het belangrijkst. Het resultaat vaak verbluffend.

Verrassende en gedurfde combinaties van bloemen is het handelsmerk van Ellen. Haar vakmanschap staat garant voor een ‘guapa’, aankleding van ieder evenement.

Telefoon: +31 6 52 00 31 96

Email: info@beguapa.nl